Här hittar du de två bästa vitlökshackare just nu! Vitlökshackaren är ett smidigt köksredskap för att på ett enklet och säkert sätt kunna hacka sin vitlök. Naturligtvis går hackaren även att använda till andra typer av lök också.
Vad är en vitlökshackare?
Bästa vitlökshackare –
Våra favoriter!
Varför använda vitlökshackare?
1. Sparar tid
Att hacka lök eller vitlök för hand med en kniv kan ta tid och vara tidskrävande, speciellt om man behöver finhacka en stor mängd. En lökhackare kan göra processen snabbare och mer effektiv.
2. Enkel att använda
En vitlökshackare är betydligt enklare att använda än en kniv och risken för skador är minimal.
3. Jämnare resultat
En lökhackare ger ett jämnare resultat än att hacka för hand med en kniv eftersom den har vassa blad som kan finfördela löken eller vitlöken jämnt vilket mer eller mindre är omöjligt att göra med kniven.
Därför är förvaringen av disktrasan viktig
Kvalitet – Se till att välja en vitlökshackare av hög kvalitet med vassa knivar eller blad som kan hantera vitlök effektivt. En högkvalitativ vitlökshackare kommer också att hålla längre och vara mer hållbar. Betyg och recensioner från tidigare användare är ett tips för att delvis säkerställa kvalité.
Storlek – Välj en vitlökshackare som passar dina behov. Om du ofta hackar stora mängder vitlök är en större hackare att rekommendera medan en mindre hackare kan fungera bra för hushåll där det bor max två personer.
Material – Tänk på vilket material vitlökshackaren är tillverkad av. De flesta hackare är tillverkade av plast eller rostfritt stål. Plast kan vara mer lättanvänt och lättare att rengöra medan rostfritt stål kan vara mer hållbart och långvarigt.
Lätt att rengöra – Se till att välja en vitlökshackare som är lätt att rengöra. De flesta hackare kan diskas i diskmaskin men det är alltid bra att läsa tillverkarens instruktioner för att säkerställa att hackaren kan rengöras på rätt sätt.
Rengöring och underhållning
- Skölj hackaren under rinnande vatten direkt efter användning för att ta bort eventuella lök- eller vitlöksrester som kan fastna.
2. Använd en mjuk borste, t.ex. en diskborste eller en tandborste för att komma åt i alla vrår och ta bort eventuella matrester eller resterande lök- eller vitlöksrester.
3. Om din vitlökshackare är diskmaskinssäker, placera den i diskmaskinen för att rengöras. Annars kan du diska den för hand med varmt vatten och diskmedel.
4. Torka av hackaren med en mjuk trasa eller papper för att ta bort eventuellt kvarvarande vatten.
5. Förvara din vitlökshackare på en torr plats, gärna i en kökslåda eller på en hylla, så att den är redo att användas nästa gång du behöver hacka lök eller vitlök.